Gå till innehåll

Robotgräsklippare

Att skaffa en robotgräsklippare innebär automatiskt att du plötsligt får tid över till annat. Du behöver bara trycka på startknappen och sedan har du tid för att ligga i hängmattan med en bra bok, utföra ärenden eller leka med dina barn, allt detta samtidigt som robotgräsklipparen ser till att din gräsmatta är den mest vältrimmade i hela området. Och du behöver inte anstränga dig över huvud taget!

robotgräsklippare i trädgård

Att tänka på innan du köper en robotgräsklippare

Utöver vad man ska göra med all vunnen tid finns det några saker du måste tänka över innan du köper en robotgräsklippare. Sådant som är viktigt att tänka på innan ett köp är bland annat vilken slags terräng platsen som ska klippas består av, hur länge man vill att robotens batteri ska hålla, hur högt gräs den kan klippa och hur högljudd gräsklipparen är. I regel är de dyraste robotgräsklipparna även de bästa men som alltid finns det undantag. Det är därför bra att ta reda på vad du vill att din robotgräsklippare ska klara av innan du väljer modell.

Klara tuffa väderförhållanden

I och med Sveriges geografiska position kan en hel del regn falla under de månader som gräset behöver klippas. Var därför extra noga med att kolla upp att den modell som du är intresserad av har en design som klarar av tuffa väderförhållanden. Det är viktigt att fukt inte kan komma in i motorn, orsaka kortslutning och eventuellt förstöra hela gräsklipparen. Ibland händer det även att solen är stark och därför bör roboten kunna klara av att vistas i stark sol i några timmar utan att problem uppstår.

Laddning

Att ladda roboten tar endast en till två timmar och sker enkelt via en laddningsstation utomhus som påminner om ett litet garage. Laddningsstationen kopplas till ett eluttag som behöver vara jordat.