Gå till innehåll

Robotdammsugaren – framtidens hembiträde

Den tid då många familjer hade råd att skaffa ett hembiträde som tog hand om städning och annat tyngre arbete i hemmet är för länge sedan förbi. Nu gäller det att hitta andra pålitliga hjälpmedel medan man själv ägnar sin tid åt trevligare saker. En pålitlig sådan är den självgående robotdammsugaren som är ett avlastande, diskret och framför allt både tids- och arbetsbesparande städverktyg som gör livet enklare att leva.

Robotdammsugare finns i en rad olika utföranden som skiljer sig något från varandra. De flesta är runda men det finns också andra former, till exempel D-form som lättare kommer in i rummets hörn. De är låga för att enkelt kunna ta sig in under soffor och andra låga möbler, höjden varierar mellan cirka åtta och 14 centimeter. Så gör även vikten som ligger mellan cirka 5 och 3 kilo.

Somliga robotdammsugare arbetar tystare än andra men de allra flesta ger någon form av ljud ifrån sig varför det kan vara bra att hålla nyfikna husdjur borta medan dammsugaren är i ett rum. Se till att det inte finns för mycket hinder i vägen, många robotdammsugare kan tåla låga mattkanter, men väjer för trösklar och större föremål. När du använder din robotdammsugare kan du alltså slappa i soffan eller göra andra saker medan din robotdammsugare, bokstavligt talat, sköter markarbetet i städningen.

Robotdammsugaren är en avancerad nykomling bland städverktyg. Den första kom ut på marknaden 2001 och har sedan dess genomgått betydande förbättringar. Dammsugaren finns i alla slags prisklasser och passar alla slags hem.